Helaas heb ik mijn zonnige en altijd vrolijke schrijfplek in Miami achter gelaten en typ ik dit nu weer vanaf mijn koude, saaie kamertje in Nederland. Ik ben inmiddels alweer vijf dagen terug in het vertrouwde landje, wat betekent dat “The American Dream” er toch echt opzit. Ik heb zo ontzettend lang naar dit avontuur uitgekeken en ik wist al dat ik Amerika voor een langere tijd zou bezoeken nog voordat ik überhaupt mijn studie was begonnen. Maar het is klaar. Het is over, voorbij en ik kan alleen maar hopen dat deze geweldige ervaring voor altijd in mijn geheugen blijft zitten en ik er heel veel aan mag hebben in de toekomst.

Hoewel ik er de laatste week in Miami best wel vrede mee had dat ik weer naar huis zou gaan, vielen de laatste dagen mij zwaar. Het afscheid was moeilijker dan ik ooit had gedacht en het besef kwam pas later. Hoe gek het ook klinkt, je raakt er zo aan gewend dat je voor eventjes leeft in één van de bekendste steden van Amerika. Zelfs na de terugkeer uit Washington D.C en New York voelde de drie weken in Miami weer als ‘normaal’.

De laatste drie weken zijn voorbij gevlogen. De lessen waren nu eindelijk gestart en ik zat van maandag tot en met vrijdag op school. Gelukkig wel met heel veel vrije tijd, waar ik dan ook elke seconde gebruik van maakte. Elke vrije seconde voelde als een vakantie met je beste vrienden en eenzaam hoefde je je niet te voelen. Ondanks dat mijn lesrooster afweek van de meeste mensen vermaakte ik mij prima. Ik ben vooral veel uit geweest en ik heb ontelbaar veel uren doorgebracht aan het zwembad en op het strand.

Hoewel de eerste week vol stress en onzekerheid zat, heb ik wel iedereen zo goed leren kennen. De tweede week in Washington was in eerste instantie een teleurstelling met nog meer onzekerheid, maar daar is iedereen zo hecht met elkaar geworden. Ook heb ik door het vluchten voor de orkaan mijn derde weekend in New York doorgebracht en is daardoor die droom ook in vervulling gegaan. Uiteindelijk heb ik de laatste drie weken in Miami gezeten en heb ik door de hele korte tijd nog zoveel mooie dingen mogen zien, ontdekken en meemaken. Daardoor was elke dag boeiend en bijzonder en merkte ik in de lessen ineens vooruitgang. De laatste week was helaas regen, maar ook daardoor hing je veel meer met elkaar rond en ben ik ‘s nachts in aardig veel clubs geweest. Want slapen deden we dan maar overdag met de regen ..

Ondanks dit hele avontuur heel anders is verlopen dan ik van te voren had gedacht, heb ik genoten van elke seconde. Ik heb geweldige mensen ontmoet, ik heb de mooiste plekken gezien, ik heb ontzettend veel nieuwe ervaringen opgedaan en ik heb mijn Engelse taal een stuk verbeterd. Ik heb mezelf weer een beetje meer ontwikkeld en ik heb de tijd van mijn leven gehad. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik dit heb mogen meemaken en ik kijk met een hele dikke glimlach terug op deze héle mooie tijd.