1.30 uur, zondagnacht. Zit ik dan met mijn laptop in bed. Mijn plan was om al lang te slapen maar het enthousiasme laat mijn hoofd op hol slaan. Voor mij voelt het namelijk als een best wel hele grote stap.

Voor de mensen die wel eens andere blogs van mij hebben gelezen weten waarschijnlijk nu wel wat mijn ultieme droom is en wat ik wil bereiken. Voor de mensen die hier niet bijhoren: alles wat te maken heeft met schrijven, bloggen, Instagram influencers en PR. Over tien jaar ben ik een happy kid met veel (mooie, inspirerende, gelukkige) jaren aan werkervaring in de wereld van mode, lifestyle en travel, woon ik in Amsterdam of een andere fashionable stad ergens in de wereld en run ik het liefst mijn eigen bedrijfje waar ik al mijn passie in gooi. Omdat ik dit al aardig wat jaren weet, zijn de eerste ministapjes al gezet. Ik heb stage gelopen als journalist in Curaçao en ik ben momenteel bezig met mijn afstudeerstage bij een fashion en lifestyle PR bureau in Amsterdam. Een kans die ik soms nog steeds niet helemaal besef, want hey, ook dit was één van mijn dromen een paar jaar geleden.

Behalve super veel mooie en bijzondere dingen die ik al mag meemaken dankzij deze kans zie ik nu ook ineens een hele andere kant van dit wereldje. Want dit wereldje is hard. Hard, stressvol en best wel misleidend. En met misleidend bedoel ik social media. Zo’n zes jaar geleden begon ik met het volgen van blogs, omdat ik zo ongelofelijk nieuwsgierig was naar de levens van anderen. Ge-wel-dig vond, en vind, ik dit en oh wat was (en ben) ik jaloers op die meiden. Maar door mijn stage krijg ik nu ook een kijkje achter de schermen. Want die spontane foto tijdens de lunch is helemaal niet zo spontaan. Daar zijn ongeveer 100 andere foto’s aan vooraf gegaan en alles was tot de puntjes georganiseerd.

Maar wie ben ik om dit te mogen zeggen en hier over te mogen oordelen? Ik kom immers niet verder dan de 850 volgers. Nou, ik ben iemand die ontzettend goed weet wat ze wil en steeds een beetje meer leert. Iemand die inderdaad nog op stapje 1 van de 10000 staat om het doel te bereiken, genoeg (lachwekkende) blunders maakt en soms ook totaal niet weet waar ze mee bezig is. Maar ik weet waar ik heen wil en ik weet dat ik daar ontzettend hard voor zal werken. Daarom ga ik nu wekelijks met mijn billen bloot en zal ik al mijn ervaringen, stagedagen, blunders, leermomenten en gekluns laten weten. Want ik wil nou eens de échte (harde) weg laten zien, dat zeker geen makkie is. Nu hoop ik alleen maar dat mijn zoektocht en deze weg naar mijn droom een hele mooie mag worden.

Om maar meteen bij het eerste gênante moment te komen: ik ben bloed nerveus en super onzeker over deze stap. En onzeker zijn hoort niet bij een blogger toch? Die horen vol zelfverzekerdheid te poseren voor de camera in de mooiste outfits. Die horen niet bang te zijn om fouten te maken en die horen dit al helemaal niet te vertellen. Toch ga ik dat doen en oh wat heb ik er veel zin in.

Liefs,

Melissa