Ik stap de metro uit en loop de trap op naar boven. Ik besef op dat moment nog niet zo goed waar ik ben, want ik ben moe van de reis. Tot ik weer boven de grond kom en ik bijna verblind word door alle lichten. Ik sta op Timesquare, ik sta in New York!

Al jaren staat deze stad op mijn lijstje van de steden die ik nog heel graag wil bezoeken. Ineens stond ik daar dan. Veel tijd om me voor te bereiden had ik niet, want we hadden pas de dag ervoor geboekt. Daar kwam ook nog bij dat de afgelopen twee weken sowieso een chaos waren en ik continue het gevoel had alsof ik in een film zat met alle stress en onverwachte gebeurtenissen. Maar toch was dit echt. Ik stond echt midden in New York en ik heb mijn ogen uitgekeken.

Natuurlijk heb ik alle dingen bezocht die je wel moet zien als je in NYC bent. Timesquare was geweldig, Central Park was heel mooi, World Trade Centre was heel indrukwekkend, het vrijheidsbeeld viel tegen door het slechte zicht en het uitzicht vanaf de Brooklyn Bridge maakte mij sprakeloos. Ons appartement kon niet beter. Midden in Manhattan, super leuk ingericht en een heel mooi buitenterras. Vaak heb ik echt even moeten stil staan om te beseffen dat ik daar echt was.

De 2,5 dag zijn ontzettend snel gegaan en mijn lichaam was kapot toen ik uiteindelijk belandde in vliegtuig richting Miami. Ik heb nog twee dagen spierpijn gehad in mijn kuit maar het was het allemaal waard. Ik heb genoten van de stad en gelachen met de mensen met wie ik was.

Hoewel ik er eerst heel erg tegenop zat om Miami Beach te verlaten door de orkaan, heeft de evacuatie uiteindelijk nog hele mooie momenten opgeleverd. Ik heb Washington D.C gezien, nieuwe mensen ontmoet, op een andere school gezeten én ik heb de kans gekregen om het geweldige New York te ontdekken. Toch was ik ook weer heel blij toen ik Miami vanuit de lucht zag en ik herenigd was met mijn eigen kamertje, roommates en natuurlijk al mijn spullen. Ik was blij om eindelijk al mijn spullen weer uit te pakken, want een week leven uit je koffer is niet het meest ideale. Maar ik ben weer terug. Terug in de 30 graden, terug aan de zee, de zon, de school en de stad. Ik ben weer in de stad waar ik toch een paar maanden geleden voor gekozen had. En ondanks alle verdwenen palmbomen, rotzooi op straat en een verwoest strand kan weer optimaal genieten van Miami!

img_9528

img_9636

img_9746