ef miami beach ervaring

Voor een langere tijd naar het buitenland gaan is een grote stap. Of het nu gaat om een vakantie, een wereldreis, stage of studeren. Je leeft ineens op een andere plek, met andere mensen, een andere taal en andere gewoontes. Daarnaast kost het vaak ook erg veel geld. Het is dus logisch om hier goed over na te denken en veel research te doen voordat je een keuze maakt. Om het misschien iets makkelijker te maken, geef ik hier mijn EF Miami Beach ervaring en mijn ontdekkingen tijdens mijn tijd in deze stad. Het is immers altijd fijn om verhalen te lezen van studenten, in plaats van alleen maar de overdreven en oppervlakkige reclamepraatjes van de organisatie zelf. De doorslaggevende factor was bij immers ook een reeks vlogs van een meisje die daar had gezeten.

De bestemming: EF Miami Beach

Miami Beach is een klein, losstaand onderdeel van Miami zelf, dat je kunt zien als een soort eiland. Door de goed aansluitende wegen heb je hier voor de rest geen last of besef van, want binnen vijf minuten zit je alsnog in Miami Downtown. Miami Beach is in dit geval een soort uitbreiding van één van de populairste steden van de VS. Het grootste voordeel van Miami Beach is dat je alle faciliteiten en de sfeer hebt van een stad, terwijl je een aantal meter verderop kunt neerploffen op het hele mooie en bijna Caribische strand. Daarnaast is Miami dé stad om uit te gaan en stond ik elke keer bij het binnenkomen van een club (en dat heb ik vaak gedaan) weer met m’n mond open van verbazing. Geloof me, dit gevoel en deze sfeer kun je pas snappen als je er echt geweest bent (maar het Gossip Girl leven komt hier ineens wel heel erg dichtbij).

De EF Miami Beach cursus

Naast al het uitgaan, dagen aan het strand en uren in de shoppingmall te hebben besteed, is de taalcursus toch echt de belangrijkste bezigheid wanneer je Miami Beach bezoekt via EF. Zelf heb ik gekozen voor de algemene cursus van vijf weken. Deze cursus bestaat uit 26 lessen per week. De reden dat ik hiervoor heb gekozen is omdat ik hier nog net op de grens zat van het aantal toegestane lesuren met een toeristenvisum. Dit scheelde mij weer 350 euro aan visumkosten. Daarnaast had ik met deze cursus ook nog genoeg vrije tijd zodat ik lekker Miami kon ontdekken of genieten van mijn bed als ik de avond ervoor was uitgeweest. Je zit overigens in een klas met 15 tot 20 studenten over de hele wereld. Ook de leraar zelf komt vaak oorspronkelijk uit een ander land, maar is wel in Amerika opgegroeid. De leraren zijn erg aardig, want ook zij weten: alle studenten zijn leergierig want iedereen zit er toch echt vrijwillig.

De EF Miami Beach Campus

De EF Miami Beach Campus is bij veel studenten wel de reden waarom ze kiezen voor deze bestemming. De campus ligt namelijk aan hét strand van Miami Beach, tussen de duurste en bekendste hotels en heeft een eigen zwembad. Dit is dus niet alleen een ideale plek voor een school, maar het is dus ook je verblijfplaats tijdens je periode met EF Miami Beach. Op de campus deel je de kamer met drie andere kamergenoten met allemaal een andere nationaliteit. Een voordeel van je school en het huis in hetzelfde gebouw is dat je pas 1 minuut voor de aanvang van je les je bed uit kan springen en je tijdens je tussenuren kunt bakken op het strand of aan het zwembad.

Maar wat jij je waarschijnlijk vooral afvraagt is of dit hele avontuur wel je geld waard is. Ik denk dat het afhankelijk is van je doel. Wil je snel je Engels verbeteren en heel veel vooruitgang boeken, dan zijn er waarschijnlijk wel betere en intensievere cursussen in de buurt. Wil je je Engels verbeteren én jezelf op persoonlijk vlak ontwikkelen, dan raad ik het zeker aan. Het is een hele ervaring die heel veel nieuwe dingen met zich mee brengt. Je leert veel nieuwe mensen kennen, maar vooral ook jezelf. Het is een groot avontuur dat je aangaat en ik kan je garanderen dat je periode met EF in Miami Beach één groot feest wordt. De lessen waren van goede kwaliteit en ik heb er ook zeker veel van geleerd, maar het meeste leer je toch echt door contacten te leggen met mensen over de hele wereld en door de hele dag door met deze mensen te praten.

Ik hoop dat je er iets aan hebt gehad, en wees vooral niet bang om iets te vragen!