Precies twee jaar geleden zat ik nu nog wat na te snikken in het vliegtuig. Het afscheid vol tranen en de daardoor bezorgde man van de douane had ik al achter de rug en ik was onderweg naar Curaçao. Mijn aller eerste keer. Mijn eerste vlucht sinds tijden en mijn eerste keer alleen op reis. 1,5 jaar nadat ik het eiland weer verlaten had zit ik nu opnieuw in het vliegtuig, maar nu alweer voor de derde keer. 

Ik heb mijn ouders en zusje inmiddels ook verliefd laten worden op het eiland, waardoor ik gigantisch geluk heb dat dit nu alweer voor het tweede jaar onze vakantiebestemming is. Ik kan dan ook niet wachten tot ik dit vliegtuig uit ben, want heel erg fan van die reis ben ik niet. Hoewel ik normaal op elke plek en elk tijdstip kan slapen, zit het vliegtuig mij aardig dwars en krijg ik lichtelijke claustrofobische trekjes. 

We hebben zojuist een tussenstop gehad op St Maarten wat een hele beleving op zich was. Maar nu raakt mijn geduld op. Ik wil zo snel mogelijk weer de sfeer proeven van het eiland, de warmte voelen, de mooiste strandjes opzoeken, de lekkerste cocktails drinken, de mooiste plekjes bezoeken én mijn herinneringen weer werkelijkheid laten worden. Nog een uurtje. Ik ben blij, heel erg blij.