Als ik heel het eiland even moet omschrijven; ge-wel-dig. Dat zal je vast niet verbazen, want zo zal waarschijnlijk iedereen erover denken die hier zijn geweest. Maar wat ik eigelijk zeker weet is dat je hier als student een totaal ander eiland te zien krijgt dan de mensen die hier op vakantie zijn. Voor vakantie heb je gespaard, word je wakker met zeezicht, doe je alle activiteiten en stranden in twee weken en ga je bij de allerleukste plekjes uiteten. Even voor de duidelijkheid: als student doe je dat dus niet (of alleen als je studiefinanciering weer op je rekening staat).

Als student word je wakker in kamer zonder ramen en airco, loop je in verschillende bierflesjes als je je studio uitkomt en ben je nu in een fase belandt dat je op elke gulden let omdat je de afgelopen weken iets te veel hebt uitgegeven. Ook heb je elke ochtend weer even pijn in je hart omdat je wekker toch echt gaat en je over een uur bij je stage moet zijn (want ja er wordt hier echt gewerkt!).

Maar geloof me, dat is het allemaal waard. Het is heerlijk, je eigen plekje op dit geweldige eiland, je auto die je zoveel vrijheid geeft en áltijd mensen om je heen. Er wonen namelijk zo’n 120 studenten in mijn straat dus je alleen voelen hoeft niet. Alhoewel, je zult ook vaak tientallen studenten naast elkaar zien zitten met oortjes in om bij het wifi punt even snel naar huis te skypen. Maar wonen tussen de lokale mensen en niet alleen de toeristische plekken zien is geweldig.

Elke dag zijn er hier feestje en alleen in je studio zitten doe je eigelijk nooit. Aangezien het hier ook ‘s nachts nog 29 graden is zit niemand binnen en heb je altijd mensen om je heen. Bij elk bezoek aan het strand kijk je je ogen weer uit en na elke stage dag ben ik steeds meer tevreden.

Mijn stage verloopt super goed en ik heb het er heel erg naar mijn zin. Ik heb mede hierdoor al zoveel mensen gesproken op het eiland en iedereen is hier zo aardig, open en behulpzaam. Stress kennen ze niet en plezier maken staat op nummer één. Ook kunnen ze geweldig dansen en zingen en schamen zullen ze zich nooit.

Natuurlijk vraag ik mezelf wel eens af waar ik ooit aan begonnen ben en of ik het nog vol kan houden tot het eind. Wanneer ik alle gaten en modder op de weg niet meer kan uitstaan en ik bijna een schore stem heb van al het gillen als ik weer eens een kakkerlak door de straat zie banjeren in het donker. Maar ook de vermoeidheid slaat toe en de stress van thuis die zich weer uit in heftige buikpijnaanvallen. Of dat we uit ellende elke dag maar aan de noodles, sla of knakworsten zitten om koken niet te doen is in je kamer.

Maar ook dat heeft z’n charme en zelfs aan het autorijden ben ik al gewend. Dat zal juist weer een hele cultuurschok worden als ik straks weer in Nederland achter het stuur zit.

Maar ik ben zo ongelofelijk blij dat ik dit allemaal mag meemaken. Ik heb al zoveel leuke mensen ontmoet, geweldige plekken ontdekt, de mooiste stranden bezocht en heerlijk gedanst op de super gezellige strandfeestjes. Ook heb ik al zoveel mogen doen voor mijn stage en leer ik elke dag weer meer.

Hier op het eiland komen eindelijk al mijn dromen uit en ik kan niet wachten totdat ik het eindelijk allemaal kan laten zien aan de mensen die langskomen. Ik geniet van elke seconde, maar vind het ook heel moeilijk om op dit moment niet thuis te zijn. Om niet even langs te kunnen gaan en even goed te kunnen praten met de mensen waar je zo veel van houdt. Ik leef mijn droom, maar wat zou ik graag ook even snel naar huis rijden om weer bij mijn vriendje, familie en vrienden te zijn.