Na iets langer dan een maand in Nederland, ging ik éindelijk weer naar het mooie weer! Het is vakantie en dus tijd om er een paar daagjes tussenuit te gaan. Sinds Curacao is de drang nog groter om nieuwe plekken en steden te ontdekken. Hoe verwend het misschien ook klinkt, ik (en vooral m’n zusje) wilden iets anders dan Europa, iets anders dan dat we ooit hadden gezien. Bij het zien van Marrakech op de lijst van stedentrips waren wij meteen verkocht. Nog geen week later zaten we al in het vliegtuig, op naar de zon.  WOW. Ik dacht dat Curacao een chaos was, maar dit overtreft het zeker. De zon brandde meteen al heerlijk op m’n lichaam en wat is het hier mooi! Eindelijk een land met echte en originele palmbomen (geloof het of niet, op Curacao zijn ze ooit geimporteerd). De levensstijl van de mensen is hier zó anders en ik heb geen idee waarmee ik het kan vergelijken. De foto’s van onze Riad (een soort hotelletje) zeggen misschien al genoeg.

Op het hoofdplein zie ik binnen een aantal seconde al aapjes, ezels, kamelen, koetsen, paarden én slangen voorbij komen. Ontelbare zouks (marktjes) laten je verdwalen in de grote stad. Armoede steekt er hoog boven uit maar de mensen zien er zo blij uit. Ondertussen ben ik al 10 keer bijna aangereden door de scooters die racen tussen de smalste straatjes, omver gelopen door de ezels die uit elke hoek tevoorschijn komen en zijn mijn zusje en ik al aan de marktlui verkocht in ruil voor kamelen. Maar ik geniet en ik kijk mijn ogen uit.   Hoewel ik het nooit zo met kunst heb, pakt zelfs deze bijzondere architectuur mij. De natuur is geweldig en aan de chaos begin ik al te wennen. De Marokkaanse thee krijg ik nog echt niet door mijn keel, maar het eten met de bijzondere kruiden gaat al steeds beter. Deze stad heeft nog genoeg plekjes om te ontdekken en gelukkig hebben we nog twee dagen! 

Als mijn vader mij ondertussen niet zat is en ik dus nog niet ben ingeruild voor de kamelen, geef ik jullie morgen een nieuwe update! 🙂

ENJOY YOUR DAY