“En wat zijn je plannen volgend jaar?” Op dit moment heb ik een punt bereikt dat deze vraag zó erg mijn neus uit komt. Allemaal vragen ze het en allemaal willen ze een antwoord dat aan hun verwachtingen voldoet. Na de zomer ben ik (hopelijk) klaar met mijn opleiding Communicatie en heb ik dat HBO diploma in tha pocket. Geloof me, een moment waar ik nu al niet meer op kan wachten. School en alle bijkomende regeltjes irriteren mij steeds meer en ook steeds vaker wil ik gewoon mijn eigen gang gaan. Maar welke weg is dat? Geen idee. En dus kan ik die vraag die mij mateloos irriteert nog steeds niet beantwoorden.

Door naar de Uni, stages, werken, buitenland of gewoon even helemaal niks? Dat laatste is natuurlijk geen optie, maar toch spoken deze punten de hele tijd door mijn hoofd. Want juist omdat iedereen het de hele tijd vraagt, ga ik er zelf ook steeds meer over na denken. Terwijl ik er helemaal niet mee bezig wil zijn. Ik ben namelijk klaar met al dat plannen en vooruit kijken. Ik weet  precies wat ik wil, maar er zit iets in mijn hoofd dat mij laat twijfelen. Het is tegenwoordig namelijk wel echt een hele dikke trend om je leven al zo vroeg mogelijk uit te stippelen, aangezien “het allemaal niet meer zo makkelijk gaat als vroeger”. Gek word ik er soms van hoe mensen kunnen klagen en je maar dwingen om alles al te weten.

Weet je wat? Voor deze ene keer wil ik gewoon zeggen dat ik het allemaal wel zie. Voorlopig heb ik nog een heel schooljaar om erachter te komen wat ik wil. Daarnaast moet ik ook eerst nog dat diploma zien te bemachtigen en ook dat wordt zeker geen eitje. Ik heb besloten om maar gewoon goed naar mijn gevoel te luisteren en te doen wat ik altijd doe. Op dit moment ben ik bezig met een super leuke afstudeeropdracht bij een PR bureau in Amsterdam. Een bedrijf waar ik al aardig wat jaren van droom om bij te werken, dus op dit moment ben ik zo gelukkig als.. hmm ik weet even de aller beste vergelijking hier niet voor. Ik zit in ieder geval in een hele lekkere vibe en dat wil ik volgend jaar graag voortzetten. Hopelijk ben ik dan alweer aardig wat ervaringen en lessen verder, want geloof me, dat diploma kan maar niet snel genoeg komen. Zullen de docenten vast ook blij mee zijn.

Liefs,

Melissa